Επικαιρότητα

Μπαλάσκας: Πολύ δύσκολο ψυχολογικά για την αστυνομία να μπουκάρει σε σπίτια Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά

Μπαλάσκας: Πολύ δύσκολο ψυχολογικά για την αστυνομία να μπουκάρει σε σπίτια Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά

«Αν αρχίσουν συναθροίσεις 10-15 ατόμων μέσα στα σπίτια, εμείς δεν θα μπορούμε να παρέμβουμε»

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Σταύρος Μπαλάσκας, με αφορμή τα όσα ανακοινώθηκαν για τις ημέρες των εορτών και για τον αριθμό των ατόμων (μέχρι 9) που θα επιτρέπεται να είναι σε κάθε σπίτι (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά), έκανε μια πρωτοφανή, όσο και αυτονόητη δήλωση για πιθανούς ελέγχους σε σπίτια πολιτών.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε ελέγχους για συνωστισμό στα ρεβεγιόν», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κ.Μπαλάσκας, και πρόσθεσε: «Ψυχολογικά είναι πάρα πολύ δύσκολο στον αστυνομικό να μπαίνει μέσα στα σπίτια, την ημέρα που έχουν τη γαλοπούλα, που έχουν το τραπέζι, να χτυπάει πόρτες και να επιδίδει πρόστιμα. Αυτό δεν το έχουμε ξανακάνει, ιδιαίτερα την ημέρα της αλλαγής του χρόνου. Θα έχουμε μπερδεμένα συναισθήματα».

«Οι αστυνομικοί, μαζί με τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, είναι στην πρώτη γραμμή του κινδύνου. Δεν έχει αλλάξει ο σχεδιασμός για τους ελέγχους. Βεβαίως υπάρχει ένα θέμα, ότι δεν μπορούμε εμείς να κάνουμε ελέγχους στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια. Αν αρχίσουν συναθροίσεις 10-15 ατόμων μέσα στα σπίτια, εμείς δεν θα μπορούμε να παρέμβουμε», συνέχισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. και κατέληξε: «Θέλω να ελπίζω ότι κανένας δεν θα μας ζητήσει να κάνουμε παρέμβαση εκείνες τις μέρες».

Οι δηλώσεις του κ.Μπαλάσκα δεν είναι τυχαίες, εκφράζουν μια γενικότερη αγανάκτηση στην ΕΛ.ΑΣ. με τις επιλογές της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν δημιουργήσει ένα αρνητικό κλίμα στους πολίτες κατά των αστυνομικών.

Αν αρχίσουν να μπαίνουν και σε σπίτια πολιτών τις γιορτές, προφανώς και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Related posts

Παγώνη: «Δεν θα κάνουμε ούτε Πάσχα ελεύθερα»

admin

Κορονοϊός: Η Ευρώπη οδεύει σε lockdown – Τι θα κάνει ο Μητσοτάκης

admin

Έκρηξη γεννήσεων λόγω καραντίνας αναμένεται το καλοκαίρι που έρχεται

admin
elGreek