Επικαιρότητα

Ματίνα Παγώνη: Κάθε δραστηριότητα που ανοίγει δεν θα κλείσει – Από Σεπτέμβριο θα πετάξουμε και τις μάσκες

Ματίνα Παγώνη: Κάθε δραστηριότητα που ανοίγει δεν θα κλείσει – Από Σεπτέμβριο θα πετάξουμε και τις μάσκες

Ματίνα Παγώνη: Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα-Πειραιά εκτίμησε πως από το Σεπτέμβριο θα πετάξουμε και τις μάσκες.

Η ίδια  μίλησε στο «ΣΚΑΙ» και ανέφερε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα φτάσει στο peak στα μέσα της εβδομάδας. Μετά θα ξεκινήσει σταδιακά η αποκλιμάκωση.

Μ. Παγώνη: «Τετάρτη-Πέμπτη θα φτάσουμε στο peak των 2.600 κρουσμάτων»

Η Ματίνα Παγώνη ανέφερε αρχικά: «Θα συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των διασωληνωμένων και αυτή την εβδομάδα. Επειδή, τα κρούσματα τα οποία νοσηλεύονται όλες αυτές τις ημέρες στα νοσοκομεία είναι πάνω από 3.000. Επομένως ένα ποσοστό από αυτούς θα διασωληνωθεί, ενώ μέχρι την Τετάρτη-Πέμπτη θα φτάσουμε στο peak των κρουσμάτων, μέχρι 2.600, και μετά θα αρχίσει η σταδιακή μείωση».

Η δήλωση της Ματίνας Παγώνη για τις μάσκες.

Η Ματίνα Παγώνη τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος τόσο των σχολείων όσο και καταστημάτων από την ερχόμενη Τρίτη 16 Μαρτίου. «Τα αποτελέσματα από τα ισχύοντα μέτρα θα φανούν σε περίπου 10 ημέρες. Γι’ αυτό δεν έχει νόημα να μην ξεκινήσουμε από την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν σχολεία και καταστήματα με τους όρους που έχουμε πει και με αυστηρό έλεγχο. Νομίζω ότι θα είναι καλύτερα ο κόσμος να πάει στα καταστήματα, να φύγει και αυτή η ψυχολογική πίεση που έχει. Τα πάρτι που γίνονται είναι από αντίδραση, καθώς τα παιδιά δεν μπορούν να παραμένουν άλλο κλεισμένα».

Μ. Παγώνη: «Από Σεπτέμβριο θα πετάξουμε και τις μάσκες»

Όπως εξήγησε, παρά την πίεση που υφίσταται το σύστημα υγείας, εδώ και 2 εβδομάδες υπάρχει ενδονοσοκομειακός πόλεμος σε κάθε νοσοκομείο, καθώς έχουν ενωθεί κλινικές κι έχουν διπλασιαστεί τα κρεβάτια ασθενών για COVID.

Πηγή : newsitamea.gr

Related posts

Κορωνοϊός: Τα εξανθήματα δείχνουν να αποτελούν σύμπτωμα κορωνοϊού

admin

Έγκλημα στη Μακρινίτσα: «Εσένα δεν σε σκοτώνω για να μεγαλώσεις το παιδί μου», είπε στην μητέρα των δύο θυμάτων

admin

Lockdown: Ανοίγουν σύντομα όλα τα κομμωτήρια

admin
elGreek