Επικαιρότητα

Lockdown: Ανοίγουν σύντομα όλα τα κομμωτήρια

Lockdown: Ανοίγουν σύντομα όλα τα κομμωτήρια

Έρχεται η ώρα των αποφάσεων της κυβέρνησης για το σταδιακό άνοιγμα κάποιων μαγαζιών εν μέσω lockdown – Ακόμη είναι υπό εξέταση η σειρά με την οποία θα ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση.

Οι ειδικοί συνεχίζουν να επισημαίνουν προς τον πρωθυπουργό πως η κατάσταση με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα δεν εξομαλύνεται, οπότε γενικό άνοιγμα της αγοράς δεν μπορεί να γίνει.

Έτσι, σχεδόν βέβαιο θεωρείται πως το lockdown θα μείνει μαζί μας μέχρι ίσως… να ξανάρθει, μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, με επιφυλακτικό άνοιγμα μετά την ημερομηνία αυτή, μόνο αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Όπως είπε το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τα δεδομένα της πανδημίας αυτή τη στιγμή μας δείχνουν μία σχετική σταθεροποίηση ή και μείωση, ενώ υπάρχουν και θετικά στοιχεία, όπως ότι τα εξιτήρια είναι περισσότερα από τις εισαγωγές ασθενών ενώ την ίδια στιγμή, σημείωσε, αυξάνει ο αριθμός των απλών κενών κλινών.

Ερωτηθείς για το αν θα ανοίξουν πρώτα τα σχολεία ή το λιανεμπόριο, ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι ακόμη δεν είναι σε θέση η κυβέρνηση να ανακοινώσει τη σειρά με την οποία θα ανοίξουν τα μαγαζιά και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του τόπου, και παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν έως το τέλος της εβδομάδας, σχετικά με τον οδικό χάρτη για το άνοιγμα της χώρας.

Με αυτά τα δεδομένα, φαίνεται ότι ακόμη είναι υπό εξέταση η σειρά με την οποία θα ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο και εστίαση ενώ άφησε “παράθυρο” να βγει το λουκέτο σύντομα από τα κομμωτήρια. Το άνοιγμα των κομμωτηρίων και των καταστημάτων με εποχιακά είδη φαίνεται λοιπόν πως είναι στα πρώτα μέτρα άρσης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση προς το τέλος της εβδομάδας, ωστόσο πάντα υπάρχει επιφυλακτικότητα και όλες οι αποφάσεις και οι ανακοινώσεις θα ακολουθήσουν την πορεία της πανδημίας και τις συμβουλές των ειδικών.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εξετάζουν ακόμη διάφορα σενάρια για το χρόνο και κυρίως τον τρόπο και το βαθμό του ανοίγματος οικονομικών δραστηριοτήτων. Αλλά ακόμη και εάν ξεκινήσει η σταδιακή άρση του lockdown, κάποια μέτρα θα εξακολουθήσουν να ισχύουν για τις γιορτές, μεταξύ των οποίων πιθανότατα και τα SMS στο 13033.

[via]

Related posts

Οριστικό: Ανοίγουν τη Δευτέρα τα εποχικά καταστήματα με χριστουγεννιάτικα είδη

admin

Παυλάκης για εμβόλιο κορωνοϊού: «Θα πονάει λίγο παραπάνω, αλλά θα είναι προσωρινό»

admin

Φρίκη: Μητέρα τάιζε τα παιδιά της με αδέσποτα σκυλιά – Κατσαρίδες έπεφταν από το ταβάνι στο σπίτι τους

admin
elGreek