Βίντεο Επικαιρότητα

Λινού: Μάσκα και στην παραλία – «Να διαλέγουμε παραλίες που είναι πιο ερημικές»

Λινού: Μάσκα και στην παραλία – «Να διαλέγουμε παραλίες που είναι πιο ερημικές»

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OpenTv και σύστησε την χρήση μάσκας και στην παραλία, εκτός νερού.

Αθηνά Λινού – «Στην παραλία, εκτός του νερού, μπορείς να φοράς μάσκα»

Και συνέχισε λέγοντας: «Μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις. Να διαλέγουμε παραλίες που να είναι πιο ερημικές, να αποφεύγουμε παιχνίδια που θα μας φέρουν σε επαφή με ανθρώπους. Ο εξωτερικός χώρος είναι σημαντικά καλύτερος κυρίως για το θέμα της μετάδοσης του κορωνοϊού και για οικονομικούς λόγους και για πρόληψης άλλων νοσημάτων που θα σχετιστούν με την πανδημία σιγά-σιγά. Νομίζω ότι το να μπορέσουμε να τηρήσουμε αποστάσεις θα το καταφέρουμε στην Ελλάδα. Έχει πολύ όμορφες παραλίες και ερημικές. Όσοι μπορούμε ας επιλέξουμε κάτι τέτοιο» είπε μιλώντας στο OPEN, σήμερα, Δευτέρα, 24 Μαΐου, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού

Σχολιάζοντας επίσης τις προειδοποιήσεις ορισμένων επιστημόνων για τέταρτο κύμα το φθινόπωρο, η κυρία Λινού καθησυχάζει και υπογραμμίζει τη σημασία του εμβολιασμού: «Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μην έχουμε άλλο μεγάλο κύμα επειδή συνεχίζεται ο εμβολιασμός και λίγο-πολύ όλοι έχουμε συνηθίσει να προσέχουμε και αυτό θα είναι πάρα πολύ θετικό. Όσο πιο πολλοί εμβολιαστούμε, τόσο πιο πολλούς ανθρώπους προστατεύουμε γύρω μας, όχι μόνο τον εαυτό μας».

«Πρέπει να ξεπεράσουμε και τον φόβο που δημιουργούν οι παρενέργειες»

Δείτε το απόσπασμα:

Related posts

Στην άσφαλτο γράφτηκε ο επίλογος για το «σατανικό ζευγάρι του Βόλου»: Νεκρός ο δολοφόνος του Αχιλλέα Τέντα

admin

Κορωνοϊός – Δήλωση σοκ από καθηγητή του ΕΚΠΑ: Στα 60.000 τα ενεργά κρούσματα στα λύματα της Αττικής

admin

Ιωαννίδης: «Επιστήμονες φοβούνται να μιλήσουν, μπορούν να σε πολτοποιήσουν»

admin
elGreek