Απόψεις Επικαιρότητα

Λινού – Δήλωση «Βόμβα»: «Κάναμε λάθος! Κλείσαμε τους ανθρώπους μέσα και αυξήσαμε τη διασπορά»

Λινού – Δήλωση «Βόμβα»: «Κάναμε λάθος! Κλείσαμε τους ανθρώπους μέσα και αυξήσαμε τη διασπορά»

«Εξαιρετικό» χαρακτήρισε, σε δηλώσεις που έκανε στον ANT1, η Αθηνά Λινού το γεγονός ότι, οι πολίτες θα μπορούν να μετακινηθούν από αύριο, τονίζοντας όμως ότι θα πρέπει να έχουμε πάντα υπόψη μας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, δηλαδή τη μάσκα, τις αποστάσεις και την υγιεινή των χεριών.

Αθηνά Λινού: «Θεωρήσαμε ότι περιορίζοντας τον κόσμο στους κλειστούς χώρους θα είχαμε μικρότερη διασπορά, αντί για τη διασπορά στους εξωτερικούς»

Και συνέχισε λέγοντας: «Εκείνο που δεν είχε ληφθεί υπόψιν στην οργάνωση των μέτρων, ήταν ότι δεν ήμασταν πλέον στην κατάσταση που δεν είχαμε ελάχιστα κρούσματα επομένως η πιθανότητα να συναντήσουμε κάποιο κρούσμα ήταν εκτός σπιτιού και θεωρήσαμε ότι με το να περιορίσουμε τους ανθρώπους σε κλειστούς χώρους, θα προλαμβάναμε την μικρή έκθεση που θα μπορούσε να προκύψει σε ανοιχτούς χώρους. Αυτό όμως δεν ίσχυε.»

«Είχαμε ήδη ενδοοικογενειακή και ενδοοκτιριακή διασπορά μεγάλη και κλείνοντας τους ανθρώπους μέσα αυξήσαμε τη διασπορά»

Αιτιολογώντας, ωστόσο είπε πως ήταν λάθος λόγω λάθος στοιχείων και πως αυτοί που έλαβαν τις αποφάσεις δεν είχαν επαρκή πληροφορία και κατανόηση της προστατευτικής δράσης του υπαίθριου χώρου.

Ερωτηθείσα, τέλος, για το εμβόλιο της AstraZeneca, συνέστησε ψυχραιμία και υπομονή για να καταλάβουμε τι συμβαίνει, χαρακτηρίζοντας δύσκολη εξίσωση αυτό που συμβαίνει, λόγω του ότι ο κίνδυνος από το εμβόλιο παραμένει μικρότερος από αυτόν της νόσου.

Η Αθηνά Λινού πάντως, είπε ότι θα το έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πηγή : fumara.gr

Related posts

Έκτακτο «Φως στο Τούνελ» με την Νικολούλη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά – Στη δημοσιότητα οι συνομιλίες με τον Μπάμπη & αδημοσίευτο υλικό

admin

Ο κύβος ερρίφθη: Τα 5 μέτρα που ανακοινώνει σήμερα στις 18:00 ο Νίκος Χαρδαλιάς

admin

Έλον Μασκ: Έρχονται εμφυτεύσεις τσιπ σε εγκεφάλους ανθρώπων μέσα στο 2021

admin
elGreek