Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Νέο αυστηρό lockdown – Ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα μετά τη διασπορά σε μεγάλες ηλικίες

Κορωνοϊός: Υπό καθεστώς σκληρού lockdown τίθεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και ο δήμος Σπάρτης, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς και της ανησυχητικής διασποράς σε μεγάλες ηλικίες. Παράλληλα δείτε και τα 3 νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλιάς

Κορωνοϊός: Τα μέτρα που θα ισχύουν είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του δήμου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
  • Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του δήμου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.
  • Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.
  • Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

Επίσης:

  • H λήψη μέριμνας για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • H λήψη μέριμνας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • H επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί της Τετάρτης, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας σε συνέντευξή του, ανέφερε πως για περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Λάρισα και η Λακωνία, δεν αποκλείεται να παρθούν μέτρα ανά πάσα στιγμή. Το απόγευμα της Τρίτης υπό καθεστώς αυστηρού lockdown μπήκε και η Λέσβος, έως τις 18 Ιανουαρίου, ακολουθώντας τη Βοιωτία.

Αυστηρό lockown στην Σπάρτη

[via]

Related posts

Υπουργείο Υγείας: Μόνο με βεβαίωση self test οι μαθητές στο σχολείο

admin

Κορονοϊός : Πόση ώρα μετά είναι ασφαλές το ασανσέρ αν βήξει ασθενής

admin

Αστνυνομικές πηγές για 32χρονο πιλότο: «Ήταν ο Νο1 ύποπτος από την αρχή»

admin
elGreek