Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Μεγάλη ανησυχία για την αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική

Τι έδειξαν τα στοιχεία

Κορωνοϊός: Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι αρκετή σοβαρή στην Ελλάδα όπου και αυτό φαίνεται συνεχώς ενώ με πρόσφατα γεγονότα υπάρχει μεγάλη ανησυχία αύξησης του ιικού φορτίου στην Αττική. Επίσης θρήνος επικρατεί για μία οικογένεια όπου μία γυναίκα “έφυγε” από τη ζωή λίγες μέρες μετά τον άνδρα της.

Συγκεκριμένα o καθηγητής Ν. Θωμαϊδης ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία από τα λύματα τα οποία δείχνουν τριπλασιασμό του ιικού φορτίου στην Αττική.

Ο Ν. Θωμαϊδης εξήγησε για την κατάσταση του κορωνοϊού που επικρατεί στην Αττική.

Κορωνοϊός: Αναλυτικά όσα ανέφερε ο καθηγητής

Ειδικότερα ανέφερε ότι “το ιικό φορτίο το προηγούμενο δεκαήμερο σε γενικές γραμμές ήταν μειωμένο. Ωστόσο καταγράψαμε τις ημέρες των Χριστουγέννων και τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς μία αύξηση απότομη η οποία δεν ήταν τυχαία”.

Με αυτά τα λόγια, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Ν. Θωμαΐδης, περιγράφει την κατάσταση για τα λύματα της Αττικής, μετά τις γιορτές.

Όπως είπε ο καθηγητής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 “αυτό που παρατηρήσαμε σε αυτό το δεκαήμερο ήταν μειωμένος πληθυσμός της ΕΥΔΑΠ, περίπου 500.000 κόσμος και εκείνες τις ημέρες υπήρξε μια αύξηση της κινητικότητας. Αυτά τα οποία είδαμε αυτό το δεκαήμερο, είναι μία ένδειξη ότι υπήρχε κάποια διασπορά. Θέλουμε κάποιες μέρες για να δούμε αν διαμορφώνεται τάση αύξησης του ιιού φορτίου στα λύματα ωστόσο θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή”.

Ο ίδιος διευκρίνισε, ότι τα στοιχεία αφορούν τον πληθυσμό εντός δικτύου ΕΥΔΑΠ. Υπάρχει μέρος του πληθυσμού που μένει εκτός δικτύου ΕΥΔΑΠ όπως είναι η Ανατολική Αττική και κομμάτι της Δυτικής Αττικής

“Η επόμενη εβδομάδα, είναι μια κανονική εργάσιμη εβδομάδα και τότε θα δούμε ακριβώς πώς πάει η διασπορά, μέσα από τα λύματα… Ωστόσο, πιστεύω ότι ήταν σε σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για lockdown” πρόσθεσε ο κύριος Θωμαΐδης.

Δείτε το βίντεο –> ΕΔΩ

Related posts

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ό,τι θα ανοίξει τώρα δεν θα ξανακλείσει και είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει»

admin

Κορωνοϊός: Σε 10 ημέρες το σύστημα υγείας «πεθαίνει» – Δραματική προειδοποίηση

admin

Νεκρό ένα αγγελούδι από τον φονικό σεισμό στην Κροατία! Πηδούσαν από τα παράθυρα για να σωθούν

admin
elGreek