Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Ένταση στη συνεδρίαση για τα σχολεία – Τα σενάρια για το άνοιγμά τους

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων με θέμα τα σχολεία και παρουσία της υπουργού Παιδείας μόνο απλή δεν ήταν, με την ένταση να υπάρχει στην προσπάθεια να βρεθεί μια άκρη για το άνοιγμά τους στην εποχή του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, όπως αναμεταδίδει ο ΣΚΑΪ, οι νεότερες πληροφορίες καθιστούν σαφές πως δεν υπάρξουν ακόμη αποφάσεις κι επομένως ανακοινώσεις αναφορικά με το θέμα, με τον Στέλιο Πέτσα να δίνει επίσης νωρίτερα τις απαντήσεις του.

Το παραπάνω προκύπτει ως αποτέλεσμα εντονότατου προβληματισμού με το επικρατέστερο σενάριο, όπως αυτό προκύπτει από την συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη, να είναι το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων με προτεραιότητα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στις 8 Ιανουαρίου.

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων

Αναλυτικότερα, συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών και των μελών της επιτροπής φαίνεται να προτάσσει αυτό το σενάριο ενώ επικρατεί έντονος προβληματισμός όσον αφορά το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή των Γυμνασίων και των Λυκείων – με τα Λύκεια δε να αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή προβληματισμού καθώς ο βαθμός της μεταδοτικότητας σε αυτά, φαίνεται μεγαλύτερος και η τήρηση των μέτρων ενδεχομένως δεν γίνεται κατά γράμμα.

Σχεδόν οι μισοί Λοιμωξιολόγοι- μέλη της επιτροπής, σύμφωνα τις προαναφερθείσες πληροφορίες, ζήτησαν να καταγράψουν και να εξετάσουν διεξοδικά και άλλα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων ημερών προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι το άνοιγμα και για αυτή τη βαθμίδα εκπαίδευσης θα είναι ασφαλές.

Σημειώνεται πως υπήρξαν, όπως φαίνεται και κάποιες μεμονομένες φωνές που τάχθηκαν υπέρ του «οριζόντιου ανοίγματος» όλων των βαθμίδων στις 11 ή 15 Ιανουαρίου.

Related posts

Έκρηξη γεννήσεων λόγω καραντίνας αναμένεται το καλοκαίρι που έρχεται

admin

Από το ΕΠΑΛ Βόλου με πρωτιά στην Ιατρική- Η Ελένη Παναγιώτου συγκέντρωσε 19.730 μόρια

admin

Αποκάλυψη Μητσοτάκη για το lockdown: Γιατί πήραμε τώρα τα μέτρα – Το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση (Video)

elenh fatsh
elGreek