Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό – «Ξεκινούν στις 27 Δεκεμβρίου σε 5 νοσοκομεία»

Όλα όσα αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημέρωσε πως τα πρώτα εμβόλια για τον κορωνοϊό θα φτάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ μία ημέρα αργότερα, στις 27 του μηνός, θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί σε συνολικά πέντε νοσοκομεία.

«Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση την οποία έχουμε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, αναμένεται η έγκριση του πρώτου εμβολίου, θα είναι αυτό της Pfizer στις 22 Δεκεμβρίου. Διανομές στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν αμέσως μετά. Εκτιμούμε ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου θα είναι στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και από την επόμενη, από τις 27 Δεκεμβρίου, θα μπορούμε να έχουμε τους πρώτους εμβολιασμούς σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θεσσαλονίκη» όπως ενημέρωσε ο πρωθυπουργός κατά την ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα το πρωί για τον σχεδιασμό του εμβολιασμού.

Έκτακτες ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Μετά την ανακοίνωση των ημερομηνιών, ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα δοθεί μία «προτεραιοποίηση σε σχέση με το ποιοι συμπολίτες μας θα πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι» σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

«Θα προηγηθούν, προφανώς, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρωτίστως οι ήρωες μας, οι οποίοι σήκωσαν τόσο μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας, αλλά βέβαια και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων» διευκρίνισε.

Σειρά, στη συνέχεια, θα πάρουν όσοι είναι άνω των 65 ετών με τον αριθμό τους να υπολογίζεται γύρω στα 2,4 εκατομμύρια.

 

[Via]

Related posts

Τέλος η απαγόρευση μετακίνησης σε άλλο δήμο – Ελεύθερα σε βουνά και θάλασσα και με το αυτοκίνητο

admin

Lockdown: Κλαμπ λειτουργούσε κανονικότατα χρησιμοποιώντας… συνθηματικά

admin

Πνίγηκε στον Σηκουάνα 14χρovo κορίτσι – Συμμαθητές της την χτύπησαν και την πέταξαν στο ποτάμι

admin
elGreek