Επικαιρότητα Υγεία

Κορονοϊός: 13 παιδιά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων – Διασωληνώθηκε 12χρονος μαθητής

Δεκατρία είναι τα παιδιά και τα βρέφη που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” και “Αγία Σοφία”. Ανησυχεί η περίπτωση 12χρονου.

“Συναγερμός” έχει σημάνει στα νοσοκομεία Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” και “Αγία Σοφία”, όπου νοσηλεύονται συνολικά δεκατρία παιδιά και βρέφη, λόγω κορονοϊού.

Τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν οι εισαγωγές νεογνών στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών των δύο νοσοκομείων, με έξι παιδιά να νοσηλεύονται στο “Αγλαΐα Κυριακού” και στο “Αγία Σοφία” τρία παιδιά και τέσσερα νεογνά.

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει η διασωλήνωση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” ενός 12χρονου παιδιού.

Το αγόρι είχε εισαχθεί αρχικά στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση εγκεφαλικού εμπυήματος και όταν κρίθηκε αναγκαίο από τους θεράποντες ιατρούς, ότι υπάρχει ανάγκη να διασωληνωθεί για να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάστασή του, έγινε διαγνωστικό τεστ κορονοϊού, στο πλαίσιο της τυπικής διαδικασίας που ακολουθείται, το οποίο και βγήκε θετικό.

Σημειώνεται ότι το εγκεφαλικό εμπύημα είναι θύλακας πύου που αναπτύσσεται μεταξύ της σκληρής μήτρας και του μεσαίου στρώματος των ιστών (αραχνοειδής ύλη) που καλύπτει τον εγκέφαλο.

Πηγή : news247.gr

Related posts

Βουητό στα αυτιά: Τι είναι οι εμβοές και γιατί συμβαίνουν – Τι να κάνετε για να μην χειροτερέψουν

admin

Τι θα γίνει τελικά με τους παιδικούς σταθμούς. Γιατί ΔΕΝ Ανακοινώθηκαν Σήμερα οι Αποφάσεις

admin

Απέλυσαν γυναίκα επειδή ο σύζυγός της έχει κoρoνoϊo – Της είπαν να βρει τρύπα να κρυφτεί, επειδή έφερε τον ιό στην επιχείρηση

elenh fatsh
elGreek