Επικαιρότητα Υγεία

Κορονοϊός: 13 παιδιά νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Παίδων – Διασωληνώθηκε 12χρονος μαθητής

Δεκατρία είναι τα παιδιά και τα βρέφη που νοσηλεύονται με κορονοϊό στα νοσοκομεία Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” και “Αγία Σοφία”. Ανησυχεί η περίπτωση 12χρονου.

“Συναγερμός” έχει σημάνει στα νοσοκομεία Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” και “Αγία Σοφία”, όπου νοσηλεύονται συνολικά δεκατρία παιδιά και βρέφη, λόγω κορονοϊού.

Τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν οι εισαγωγές νεογνών στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών των δύο νοσοκομείων, με έξι παιδιά να νοσηλεύονται στο “Αγλαΐα Κυριακού” και στο “Αγία Σοφία” τρία παιδιά και τέσσερα νεογνά.

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει η διασωλήνωση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” ενός 12χρονου παιδιού.

Το αγόρι είχε εισαχθεί αρχικά στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση εγκεφαλικού εμπυήματος και όταν κρίθηκε αναγκαίο από τους θεράποντες ιατρούς, ότι υπάρχει ανάγκη να διασωληνωθεί για να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάστασή του, έγινε διαγνωστικό τεστ κορονοϊού, στο πλαίσιο της τυπικής διαδικασίας που ακολουθείται, το οποίο και βγήκε θετικό.

Σημειώνεται ότι το εγκεφαλικό εμπύημα είναι θύλακας πύου που αναπτύσσεται μεταξύ της σκληρής μήτρας και του μεσαίου στρώματος των ιστών (αραχνοειδής ύλη) που καλύπτει τον εγκέφαλο.

Πηγή : news247.gr

Related posts

Κορωνοϊός: Τεστ στο σπίτι σας – Αποτελέσματα μέσα σε… 30 λεπτά

admin

Αποκλειστικό βόμβα: Συναγερμός στην Αστυνομία – Συνδέεται η δολοφονία της Καρολάιν με την αυτοκτονία του Σταύρου Δογιάκη;

admin

ΠΡΟΣΟΧΗ σε ψεύτικο e-mail από την ALPHA BANK – Τι πρέπει να κάνετε αν το λάβετε

admin
elGreek