Επικαιρότητα Υγεία

Εμβολίασαν βρέφος 8 μηνών: «Αξιοσέβαστο ότι γονείς προσφέρουν τα παιδιά τους στην επιστήμη για να εμβολιαστούν»

Εμβολίασαν βρέφος 8 μηνών: «Αξιοσέβαστο ότι γονείς προσφέρουν τα παιδιά τους στην επιστήμη για να εμβολιαστούν»

Παγκόσμιο θέμα στα ΜΜΕ ο εμβολιασμός του νεότερου σε ηλικία ανθρώπου κατά του κορωνοϊού.

Εμβολιάστηκε με τη δεύτερη δόση του παρασκευάσματος της Pfizer ένα βρέφος μόλις 8 μηνών στη Νέα Υόρκη, με την επιστημονική κοινότητα να…πανηγυρίζει.

Θυμίζουμε πως οι κλινικές δοκιμές του συγκεκριμένου εμβολίου στις ηλικίες άνω των 6 μηνών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στις ΗΠΑ του Μπάιντεν και το βρέφος εν ονόματι Βιντσέτσο Μινκόλα είναι ο μικρότερος σε ηλικία άνθρωπος που θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος.

Την είδηση αυτή εξήρε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, που βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN, λέγοντας τα εξής:

«Γίνονται γιγάντια βήματα για να τελειώσει αυτή η πανδημία. Αυτό το ρεπορτάζ που κάνατε δείχνει ότι υπάρχουν γονείς που είναι εθελοντές. Προσφέρουν δηλαδή στην επιστήμη τα παιδιά τους προκειμένου να προχωρήσουμε στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Είναι δύσκολη απόφαση, αλλά αυτό δείχνει πόσο απαραίτητο είναι να προχωρήσουν οι έρευνες στα εμβόλια. Χωρίς εθελοντές δεν γίνονται μελέτες. Είναι αξιοσέβαστο ότι οι γονείς αυτοί έχουν εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Δίνουν ένα μήνυμα λοιπόν».

[via]

Related posts

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Σκληρά μέτρα με κλείσιμο δρόμων και απαγόρευση κυκλοφορίας

admin

Κορονoϊoς: Για να αποφύγετε τη μόλυνση, μιλάτε σύντομα και ψιθυριστά

elenh fatsh

Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα απολύονται χωρίς αποζημίωση»

admin
elGreek