Επικαιρότητα Κοινωνικά

Έκρηξη γεννήσεων λόγω καραντίνας αναμένεται το καλοκαίρι που έρχεται

Έκρηξη γεννήσεων λόγω καραντίνας αναμένεται το καλοκαίρι που έρχεται

Είχατε σκεφτεί ποτέ ότι μία πανδημία θα μπορούσε να συμβάλλει στην λύση του προβλήματος της υπογεννητικότητας; Είτε το σκεφτήκατε, είτε όχι, φαίνεται πως οι καραντίνες που επιβλήθηκαν παγκοσμίως τους τελευταίους μήνες για την προστασία μας από τον κορονοιό,  είχαν σαν αποτέλεσμα να μείνουν έγκυος πολλές περισσότερες γυναίκες απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια!

Τουλάχιστον αυτό προβλέπει η μεγαλύτερη μαιευτική μονάδα του Βελγίου, προβλέποντας πως φέτος το καλοκαίρι θα γεννηθούν 400 με 500 περισσότερα μωρά, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Τα «μωρά της δεύτερης καραντίνας» τα περιμένουμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ τα «μωρά της πρώτης καραντίνας» έχουν ήδη αρχίσει να… καταφτάνουν.

«Συνήθως δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τέτοιες εκρήξεις σε μια ακριβή περίοδο, αλλά αυτός ο αριθμός των 400 έως 500 είναι μια πρόγνωση με βάση τις περιπτώσεις εγκυμοσύνης που βρίσκονται σε εξέλιξη» αναφέρει ο Δρ Γιόχαν Βίμερχ, εκπρόσωπος της Φλαμανδικής Ένωσης Μαιευτικής και Γυναικολογίας.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «είχαμε οικονομικές κρίσεις στο πρόσφατο παρελθόν, μια τρομοκρατική απειλή που διήρκεσε πολύ και γενικά περιόδους αβεβαιότητας για πολλούς ανθρώπους. Κανένα από αυτά δεν είχε καμία επίδραση στα ποσοστά εγκυμοσύνης. Αλλά αυτή τη φορά έχουμε μια κρίση κατά την οποία μένουμε στο σπίτι. Κανονικά, οι άνθρωποι δεν μένουν μέσα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης. Υποψιαζόμαστε έντονα ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι ένας παράγοντας τώρα».

Πηγή: thetoc.gr

 

Related posts

Μόνο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κινδυνεύουν να κολλήσουν τον νέο κορονοϊό. Αλήθεια ή Ψέμα

admin

Ιαβέρης: «Ο Έλληνας τρίβλακας οδηγός με κινητό, τσιγάρο και καφέ!»

admin

Σκ@τ@ψυχη: Η 35χρονη επιχείρησε να επιτεθεί στην 34χρονη και με υδροκυάνιο μέσα στο νοσοκομείο, μετά την επίθεση με βιτριόλι!

admin
elGreek