Επικαιρότητα

Αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά: Δεν υπάρχει κανένα ρεβεγιόν – Στις 10 η ώρα έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας

Αυστηρό μήνυμα Χαρδαλιά: Δεν υπάρχει κανένα ρεβεγιόν – Στις 10 η ώρα έχουμε απαγόρευση κυκλοφορίας

«Δεν υπάρχει κανένα ρεβεγιόν. Στις 10 η ώρα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας». Με τη φράση αυτή ο Νίκος Χαρδαλιάς ξέκοψε κάθε συζήτηση για όσους προσδοκούσαν πως θα επιτραπούν οικογενειακές συναντήσεις τα βράδια της παραμονής Χριστουγέννων και της αλλαγής του χρόνου, στο πλαίσιο της μικρής χαλάρωσης των μέτρων.

Ξεκαθάρισε πως αυτές θα μπορούν να γίνουν μόνο ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κατά τις μεσημεριανές ώρες, και υπό την προϋπόθεση της παρουσίας ως 9 ατόμων από δύο οικογένειες. Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση αυτοπεριορισμού στους πολίτες, καλώντας τους να αποφύγουν ακόμη κι αυτές τις συναντήσεις, ειδικά στις περιοχές με μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση.

«Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει οποιαδήποτε κατάχρηση της δυνατότητας που δίνεται για μια έστω μικρή χαλάρωση τις μέρες ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Να πω κάτι το οποίο το εκφράζω προσωπικά: Είναι πολύ σημαντικό σε περιοχές που υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση κάποιοι να μην κάνουμε καν χρήση αυτής της δυνατότητας που μας δίνει ο νόμος».

Μαζικοί και σαρωτικοί έλεγχοι

Ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε τη διενέργεια μαζικών και σαρωτικών ελέγχων, ειδικά μετά τις 10 το βράδυ για την τήρηση της απαγόρευσης μετακινήσεων, καθώς και για την αποτροπή μετακινήσεων από νομό σε νομό στη διάρκεια των εορτών, ενώ έκανε επίκληση της ατομικής ευθύνης του καθενός.

«Προφανώς, σε κάθε οικογένεια δεν μπορεί να είναι ένας αστυνομικός για να ελέγχει αν είναι δύο ή τρεις οικογένειες ή αν είναι 9 ή 10 τα άτομα», είπε, και κάλεσε τους πολίτες να αρνηθούν να συμμετάσχουν σε συναθροίσεις ή να αποχωρήσουν από αυτές αν δουν πως δεν πληρούνται οι όροι.

Πρέπει να προσέξουμε τα Χριστούγεννα

«Πολύ εύκολα, αν τα Χριστούγεννα δεν προσέξουμε, θα επανέλθουμε στις ίδιες καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε πριν λίγα 24ωρα», είπε, τονίζοντας πως είναι ώρα ευθύνης για όλους.

Ο κ. Χαρδαλιάς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής τοπικών lockdown και σε άλλες περιοχές, πέραν της Δυτικής Αττικής, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Κοζάνης, όπου οι ημερήσιες εισαγωγές αυξάνονται αντί να μειώνονται.

«Με βάση τα πραγματικά στοιχεία, τόσο οι επιδημιολόγοι μας όσο και οι υπηρεσίες μας αξιολογούμε κάθε μέρα την κατάσταση. Όλα τα εργαλεία είναι πάνω στο τραπέζι», είπε.

Πηγή: iatronet.gr

Related posts

Βασίλης Παλαιολόγος: O ηθοποιός που είναι πλέον νοσηλευτής, έκανε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και έστειλε ένα δυνατό μήνυμα

admin

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: Σκληρά μέτρα με κλείσιμο δρόμων και απαγόρευση κυκλοφορίας

admin

«Ας έρθει όλη η αστυνομία» – Δεν κάνει πίσω ο Αρχιεπίσκοπος και πάει με δικά του μέτρα στην Μ. Εβδομάδα

admin
elGreek