Επικαιρότητα Κοινωνικά

Αθηνά Λινού: Tην Καθαρά Δευτέρα να βγούμε όλoι έξω και να αερίσουμε τα σπίτια μας

Αθηνά Λινού: Tην Καθαρά Δευτέρα να βγούμε όλoι έξω και να αερίσουμε τα σπίτια μας

«Πολύ λιγότερο επικίνδυνος ο εξωτερικός χώρος για τη μετάδοση του κορωνοϊού», δήλωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, υποστηρίζοντας πως την Καθαρά Δευτέρα «είναι σημαντικό να βρεθούμε έξω και να αερίσουμε τα σπίτια μας».

Η κυρία Λινού πρότεινε την Καθαρά Δευτέρα να βγουν οι πολίτες στους δρόμους και τα παιδιά να ντυθούν αποκριάτικα για να χαρούν τη γιορτή καθώς «δεν έχει τον ίδιο κίνδυνο με ένα πάρτι σε εσωτερικό χώρο».

«Είναι σημαντικό να βρεθούμε έξω και να αερίσουμε τα σπίτια μας.

»Είναι και ευκαιρία καθώς είναι αργία, για τους εργασιακούς χώρους να αεριστούν», υπογράμμισε.

«Άλλο να πάμε στο πάρκο να περπατήσουμε με τα κοριτσάκια ντυμένες κοκκινοσκουφίτσες και τα αγοράκια ζορό, εκεί δεν είναι μεγάλος ο κίνδυνος, είναι πολύ πολύ μικρότερος από το πάμε σε ένα διαμέρισμα τρεις οικογένειες και να είναι ντυμένα τα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα», η διασπορά του κορωνοϊού γίνεται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους χωρίς μέτρα προφύλαξης και χωρίς φυσικό αερισμό.

«Αυτοί οι εσωτερικοί χώροι μπορεί να είναι τα ίδια τα σπίτια μας, αν δηλαδή είναι σε ένα σπίτι μια-δυο οικογένειες για να γιορτάσουμε τις Απόκριες αμέσως δημιουργείται πρόβλημα», ανέφερε η κυρία Λινού.

Επίσης, «ίδιοι και παρόμοιοι χώροι είναι οι εργασιακοί, όπου δεν εφαρμόζεται η τηλεργασία», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται να πάμε σε μεγαλύτερα ποσοστά τηλεργασίας ή έστω να εφαρμόσουμε αυτό το 50% που είναι η οδηγία της πολιτείας».

πηγη

Related posts

Ασύλληπτη Τραγωδία: Νεκρός ο Γιαννάκης που τραυματίστηκε σε τροχαίο με το ποδήλατό του

admin

Ο Μητσοτάκης την «έπεσε» σε παρέα νεαρών για να τους ψήσει να εμβολιαστούν

admin

Έκρηξη γεννήσεων λόγω καραντίνας αναμένεται το καλοκαίρι που έρχεται

admin
elGreek