Επικαιρότητα

Άστραψε και βρόντηξε ο Χαρδαλιάς για τη μουσική στην εστίαση: Λογικές «αντάρτικου» είναι επικίνδυνες

Άστραψε και βρόντηξε ο Χαρδαλιάς για τη μουσική στην εστίαση: Λογικές «αντάρτικου» είναι επικίνδυνες

Λογικές «αντάρτικου» είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, όταν άκουσε οτι υπάρχουν πληροφορίες ότι πολλοί επιχειρηματίες της εστίασης ετοιμάζονται να ανοίξουν τη μουσική στα μαγαζιά τους, παρά τη σχετική απαγόρευση.

Έξαλλος ο Νίκος Χαρδαλιάς όταν ρωτήθηκε για πληροφορίες ότι πολλοί επιχειρηματίες της εστίασης ετοιμάζονται να ανοίξουν τη μουσική στα μαγαζιά τους, παρά τη σχετική απαγόρευση. Λογικές «αντάρτικου» είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, χαρακτήρισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε έντονο μάλιστα ύφος συνέχισε, ότι η άποψη ότι «η μουσική δεν κολλάει» είναι επιπόλαιη και ειρωνική και όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, δεν γνωρίζουν ότι η μουσική βοηθά στη διασπορά του κοροναϊού σε ένα χώρο και αυξάνει τη μεταδοτικότητα.

«Οταν υπάρχει μουσική σημαίνει ότι θα τραγουδήσω και θα βγάλω μεγαλύτερα σταγονίδια από το στόμα και θα επηρεάσω και τα διπλανά τραπέζια. Επίσης, δεν θα ακούω καλά τον διπλανό μου και θα φωνάζω πιο δυνατά όταν μιλάω, κάτι που έχει το ίδιο αποτέλεσμα».

Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας εξήγησε επίσης ότι η μουσική είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ και με τη διαδικασία αυτή χαλαρώνει η αίσθηση για τήρηση των μέτρων.

«Φυσικά και το έχουμε όλοι ανάγκη να ακούσουμε μουσική και να χορέψουμε. Δεν είναι δυνατόν να συζητάμε λογικές αντάρτικου όμως, όταν έχουμε θρηνήσει 12.000 νεκρούς. Δεν είναι δυνατόν να γίνει ανεκτό αυτό», τόνισε.

Η μουσική θα επανέλθει με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και όταν μειωθούν οι νεκροί, οι διασωληνωμένοι και οι ασθενείς, τόνισε.

«Θα πρέπει να καταλάβουν όσοι συζητούν το αντάρτικο, ότι η μουσική βοηθά τη μετάδοση και δεν θα επιτραπεί. Η μουσική βοηθά στη διασπορά και αυξάνει τον κίνδυνο», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δείτε το ξέσπασμα Χαρδαλιά

Related posts

Έκρηξη γεννήσεων λόγω καραντίνας αναμένεται το καλοκαίρι που έρχεται

admin

Επιβεβαιώθηκε νέος θανατηφόρος ιός: Ο «Τσαπάρε» μεταδόθηκε στον άνθρωπο – Τι προκαλεί

admin

Μπάμπης & Καρολάιν: Την είχε αφήσει έγκυο, απέβαλλε και την ξανάφησε έγκυο-την είχε αποκόψει από την σχολή της

admin
elGreek