Επικαιρότητα

13033: Σε ποια περίπτωση μπορεί να απορριφθεί το μήνυμα για έξοδο

Το 13033 ξαναμπήκε στις ζωές μας και έγινε η βασική προυπόθεση για να μπορέσεις να βγεις από το σπίτι. Μαζί με το sms που πρέπει να στείλεις, είναι υποχρεωτικό να έχεις μαζί και την ταυτότητά σου.

Και ενώ συμπληρώνεις τα στοιχεία, στέλνεις το μήνυμα αλλά μένεις στο «διαβάστηκε». Απάντηση δεν έρχεται κι εσύ αναρωτιέσαι αν κάνεις κάτι λάθος, αν έχεις βάλει τα στοιχεία με τη σωστή σειρά ή αν μπορεί να σου απαγορευτεί κάποια έξοδος. Πάμε πρώτα να δούμε τη σωστή μορφή του μηνύματος στο 13033.

Η σωστή μορφή του μηνύματος στο 13033

X κενό ονοματεπώνυμο κενό διεύθυνση κατοικίας.

Χ είναι ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

1. για μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό.

2. για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ).

3. για μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

4. για κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη καθώς και για συνοδεία μαθητή στο σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.

5. για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας με τα παιδιά, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Υπάρχει περίπτωση να απορριφθεί το sms σου;

Σήμερα μάς λύθηκε η απορία από τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμουλίδη. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» είπε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο στα μηνύματα που θα στείλουμε στο 13033, αλλά μπορεί να απορριφθεί το αίτημά μας αν κάνουμε αλόγιστη χρήση και το παρακάνουμε. Το σύστημα, ενδεχομένως, μπορεί να εντοπίσει πότε ένας αριθμός κινητού στέλνει πολλά μηνύματα μέσα σε μία μέρα και αργεί να απαντήσει.

Η πρόταση του κ. Σταμουλίδη είναι να μην βγούμε από το σπίτι αν δεν λάβουμε απάντηση και να περιμένουμε λίγο μέχρι να ξαναδοκιμάσουμε, γιατί μπορεί να υπάρχει υψηλός όγκος sms στην περιοχή. Επίσης, ρισκάρουμε να πληρώσουμε πρόστιμο. «Αν όμως πρόκειται για λόγους υγείας, φυσικά και δεν περιμένουμε απάντηση».

Δεν ξεχνάμε τη μάσκα μας, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, στέλνουμε το σωστό sms στο 13033 και παίρνουμε μαζί την ταυτότητά μας.

[Via]

Related posts

Μητσοτάκης: «Συνιστώ ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση»

admin

Τελευταίο αντίο στην μικρή Παναγιώτα – Δάκρυσε ο Θεός με το κλάμα του πατέρα

admin

Φρίκη: Μητέρα τάιζε τα παιδιά της με αδέσποτα σκυλιά – Κατσαρίδες έπεφταν από το ταβάνι στο σπίτι τους

admin
elGreek