Είμαι μαμά Ιστορίες ζωής Κοινωνικά

Η Μένια απ’ την Αλεξανδρούπολη έβαλε πάνω απ’ όλα το αγέννητο παιδί της και δίδαξε σε όλους την αξία του αγώνα μιας μάνας

Η Μένια απ’ την Αλεξανδρούπολη έβαλε πάνω απ’ όλα το αγέννητο παιδί της και δίδαξε σε όλους την αξία του αγώνα μιας μάνας

Η Μένια έμαθε ότι είναι έγκυος μετά τον χωρισμό της, από τον πατέρα του παιδιού της. Εκείνος παντρεμένος στο εξωτερικό.

Λίγες μέρες πριν μάθει η Μένια ότι είναι έγκυος, ο πατέρας του παιδιού αποφάσισε να γυρίσει στην γυναίκα του στην Γερμανία.

Οι φίλοι της Μένιας και οι συγγενείς της έλεγαν να κάνει έκτρωση. Η Μένια δεν άντεχε στην ιδέα. Κόντρα στους δικούς της και στην κοινωνία κράτησε το μωρό. Οι δικοί της έχουν απομακρυνθεί, μάλιστα όταν μοίρασαν την περιουσία τους στα τρία παιδιά τους, στην Μένια δεν έδωσαν απολύτως τίποτα.

Σήμερα 12 χρόνια μετά παλεύει ακόμα μόνη της να μεγαλώσει το παιδί της. Η Μένια δεν έχει τελειώσει το γυμνάσιο και η εργασία που μπορεί να βρει όπως και οι ώρες είναι περιορισμένες.

Τώρα τελευταία βρήκε μια δουλειά με 150 ευρώ τον μήνα. Ψίχουλα αλλά κάτι είναι και αυτό. Πρέπει να πληρώνει ενοίκιο 200 ευρώ τον μήνα. Τον τελευταίο καιρό στάθηκε λίγο τυχερή γιατί εξασφάλισε μετά από ενδιαφέρον άλλων κάποια βοήθεια σε είδη ανάγκης.

Το ποιο σημαντικό όμως είναι ότι αυτή την χρονιά κάποιος πλήρωσε τα πρωινά γεύματα του παϊδιού της . Πολλοί άνθρωποι που είναι γύρω της, της λένε ότι όποιος θέλει να δουλέψει κάνει ότι δουλειά βρει. Όχι. Στη Μένια και στο παιδί της αξίζει να είναι μαζί. Καμιά μάνα δεν μπορεί να αφήσει το ανήλικο παιδί της μόνο στο σπίτι ειδικά αν δεν υπάρχει κάποιος να το επιβλέπει.

Η Μένια έχει την δυνατότητα να εργαστεί μόνο πρωινά. Μπορεί να καθαρίσει να κάνει ένα σιδέρωμα να κοιτάξει κάποιο παιδάκι η κάποιο γέροντα. Κάθε μητέρα όπως όλες έχει δικαίωμα επιλογής.

Χαίρομαι που η Μένια μπήκε στην ζωή μου και δίδαξε την αξία του αγώνα μιας μητέρας που πάνω από όλα έβαλε την ύπαρξη του αγέννητου παιδιού της.

Εγώ η άλλη

Πηγή: http://www.alexpoli.gr/

Related posts

Νικόλας Γιατρομανωλάκης: Ο πρώτος ανοιχτά γkέι υπουργός της Ελλάδας

admin

Αθηνά Λινού: Tην Καθαρά Δευτέρα να βγούμε όλoι έξω και να αερίσουμε τα σπίτια μας

admin

Πείραμα στη Γερμανία: 122 άτομα θα παίρνουν 1.200€ τον μήνα για 3 χρόνια «χωρίς υποχρεώσεις»

admin
elGreek