Αξίζει να Διαβάσεις Ιστορίες ζωής Κοινωνικά Μητρότητα

«Μετά απο 13 αποβολές αποκτήσαμε το δικό μας παιδί και σήμερα γίνεται 9 μηνών»

«Μετά απο 13 αποβολές αποκτήσαμε το δικό μας παιδί και σήμερα γίνεται 9 μηνών»

Αληθινή ιστορία: Δίνει δύναμη σε όλους όσους προσπαθούν

Αληθινή ιστορία: Είναι και κάποιες ιστορίες ζωής που αξίζει να μαθαίνουμε, αφού δίνουν ελπίδα και όταν υπάρχει πραγματική θέληση όλα είναι πιθανά.

«Την κοιτάω και σκέφτομαι ότι τελικά, συμβαίνουν θαύματα. Θέλω η ιστορία μου να δώσει και σε άλλους τη δύναμη και την ελπίδα να συνεχίσουν. Ακόμα και όταν όλα φαίνονται αδύνατα» είναι χαρακτηριστικά τα λόγια μιας μητέρας που απέκτησε το πρώτο της παιδί, ύστερα από 13 αποβολές.

Ένα ζευγάρι από την Βρετανία, χρειάστηκε να προσπαθήσουν 14 φορές, προκειμένου να αποκτήσουν το δικό τους παιδί.

Οι Laura και David Worsley, έζησε 13 αποβολές προτού να καταφέρει να αποκτήσει ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Το οποίο ονόμασαν ονόμασε Ivy. «Ακόμα και σήμερα, που είναι εννέα μηνών, δεν μπορώ να το πιστέψω ότι είναι δική μου», σχολιάζει η 35χρονη Laura..

Το ζευγάρι βίωσε την πρώτη αποβολή το 2008. Μετά την τέταρτη αποτυχημένη εγκυμοσύνη, αποφάσισαν να διερευνήσουν τα αίτια. Απευθύνθηκαν στην Siobhan Quenby, καθηγήτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρι και ειδικό σε θέματα υπογονιμότητας.

Η καθηγήτρια του νοσοκομείου διαπίστωσε ότι η υποψήφια μητέρα είχε αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο. Αυτό που συμβαίνει στο σύνδρομο αυτό είναι ότι, επηρεάζει την πήξη του αίματος. Επιπλέον, είχε μια σπάνια διαταραχή στον πλακούντα, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο οργανισμός να αντιμετωπίζει την εγκυμοσύνη σαν «εχθρό». Χρειάστηκε συνολικά δεκατρείς κυήσεις να καταλήξουν σε αποβολή, προκειμένου να αποκτήσει το δικό της παιδί.

H μητέρα είχε αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, που επηρεάζει την πήξη του αίματος, και μια σπάνια διαταραχή στον πλακούντα με αποτέλεσμα ο ίδιος ο οργανισμός να αντιμετωπίζει την εγκυμοσύνη σαν «εχθρό».

Το αισιόδοξο τέλος της αληθινής ιστορίας

Όμως το ζευγάρι δεν το έβαλε κάτω. «Συμμετείχαμε σε κλινικές δοκιμές, κάναμε όλες τις εξετάσεις και δοκιμάσαμε διαφορετικά φάρμακα. Ελπίζοντας κάποιο να έχει αποτέλεσμα», θυμούνται σήμερα. «Δεν ξέρω πώς κατάφερα να το διαχειριστώ» εξηγεί η Laura. «Ο David ήταν πιο δυνατός αλλά όταν χάσαμε τα δύο αγόρια μας. Στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ήταν σκληρό και για τους δυο μας».

Η 14η εγκυμοσύνη ήταν η τελευταία προσπάθεια που σκόπευαν να κάνουν και δικαιώθηκαν. Με τη χορήγηση στεροειδών φαρμάκων. Που κατέστειλαν το ανοσοποιητικό σύστημα της Laura επιτρέποντας την παράταση της εγκυμοσύνης. Μετά τις 24 εβδομάδες, και αντιπηκτικά φάρμακα, η Laura γέννησε στις 30 εβδομάδες την Ivy, με καισαρική.

Το νεογέννητο μπήκε σε θερμοκοιτίδα και οι γιατροί τούς προειδοποίησαν ότι αντιμετώπιζε αυξημένο κίνδυνο σηψαιμίας, αλλά συνέχισε να παίρνει τη μία ανάσα μετά την άλλη και να δυναμώνει. Μετά από έντεκα εβδομάδες νοσηλείας, στη διάρκεια των οποίων το βρέφος πέρασε και βρογχιολίτιδα, πήρε εξιτήριο.

Πηγή : i-diakopes.gr

Related posts

Σπύρος Μπιμπίλας: «Αφού η φύση με έχει κάνει να με τραβάει το ίδιο φύλο, είναι φυσιολογικό»

admin

«Άντε μωρή τράβα ξεντύσου μου θες και ρομαντικές βραδιές, δεν βλέπεις τα χάλια σου» μου είπε. Και από το ξύλο έχασα το μωρό μου

admin

Κώστας Μοίρας: Αυτή είναι η ταυτότητα του άνδρα που σκότωσε τη 40χρovη Δώρα στη Ρόδο

admin
elGreek