Αξίζει να Διαβάσεις Επικαιρότητα Κοινωνικά Παιδιά

Κορωνοϊός: Πιο ασφαλή τα παιδιά στο σχολείο παρά στο σπίτι σύμφωνα με έρευνα

Κορωνοϊός: Πιο ασφαλή τα παιδιά στο σχολείο παρά στο σπίτι σύμφωνα με έρευνα

Πολλοί γονείς και ειδικοί ανησυχούν για το άνοιγμα των σχολείων καθώς ο συνωστισμός στις σχολικές αίθουσες αλλά και στο προαύλιο θεωρείται πηγή διασποράς του κορονοϊού, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας αλλά και των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα μιας έρευνας, όμως, οι μαθητές φαίνεται να είναι πιο ασφαλείς στο σχολείο παρά στο σπίτι τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας μπορεί να μπερδεύουν τους γονείς, οι οποίοι συχνά παραπονιούνται για την μετάδοση απλών ασθενειών όπως το κρυολόγημα μέσα στις αίθουσες, όμως, απ’ ότι φαίνεται στην περίπτωση του Covid-19 τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μισισίπι έδειξε ότι τα παιδιά είναι πιο πιθανό να νοσήσουν από κάποιο μέλος της οικογένειας παρά στο σχολείο. Όπως επίσης, ακόμα και οι μικρές συγκεντρώσεις φίλων στο σπίτι είναι εξίσου επικίνδυνες! Ένας παράγοντας που έλαβαν υπόψη τους οι επιστήμονες είναι ότι τα παιδιά έχουν χαμηλότερα ποσοστά μόλυνσης και μετάδοσης, συγκριτικά με τους ενήλικες.

Τα ληφθέντα μέτρα στα σχολεία φαίνεται να λειτουργούν και τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί είναι πολύ πιο προσεκτικοί σε αυτούς τους χώρους, πάρα στο ίδιο τους το σπίτι.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα κρούσματα αυξήθηκαν σε τρομακτικό βαθμό την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με το Reuters, και οι ειδικοί ανησυχούν πολύ ότι ο ιός μπορεί να αποδεκατίσει ολόκληρες οικογένειες, καθώς την περίοδο των εορτών τα μέτρα χαλάρωσαν αρκετά.

Πηγή : mama365.gr

Related posts

Και… πώς να το ήξερε ο Καποδίστριας: 3+1 λόγοι που οι πατάτες «σκοτώνουν» τον οργανισμό σας

admin

4 διάσημες Ελλληνίδες που μίλησαν ανοιχτά για την κακοποίηση απ’τους συντρόφους τους!

admin

Κροατία: Σούπερ γιαγιά 99 χρονών νίκησε τον κορονοϊό μετά από 3 εβδομάδες νοσηλείας

admin
elGreek