Αξίζει να Διαβάσεις Επικαιρότητα Κοινωνικά

Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Κοτανίδου: «Το εμβόλιο κορονοϊού θα το κάνουν όλοι»

Για τις ΜΕΘ καθώς και τη θνητότητα στην Ελλάδα μίλησε στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Όπως είπε, οι ΜΕΘ είναι η καρδιά του συστήματος Υγείας. Καλούνται να αντιμετωπίζουν τα δύσκολα περιστατικά. Δεν είναι μόνο τα μηχανήματα, αλλά και το προσωπικό.

Στη συνέχεια τόνισε ότι «είναι ψέμα ότι οι άνθρωποι μπαίνουν σε ΜΕΘ και έχουν περισσότερες πιθανότητες θνητότητας».

Στη χώρα μας υπάρχει θνητότητα πολύ βαριά ασθενών, η οποία είναι γύρω στο 35-37%, σύμφωνα με την κα Κοτανίδου. Αυτό το σκορ ισχύει για οποιαδήποτε μονάδα στον πλανήτη, ανέφερε.

Η θνητότητα στην Ελλάδα αντιστοιχεί σε 60 ασθενείς ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους εξαιρετικά χαμηλή, επεσήμανε η καθηγήτρια.

Για το εμβόλιο, είπε ότι θα το κάνουν όλοι, απλώς θα δοθεί μια προτεραιότητα στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό καθώς και στις ευπαθείς ομάδες.

«Τα εμβόλια τα οποία θα έρθουν θεωρούνται ότι είναι απόλυτα ασφαλή και δεν υπάρχει κανένας λόγος για την διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι το εμβόλιο είναι επικίνδυνο» τόνισε η κα Κοτανίδου.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

[via]

Related posts

Βόλος: Ένα…μπακλαβαδάκι οδήγησε σε αλλεργικό σοκ και ανακοπές καρδιάς το 9χρονο κορίτσι

admin

Γλυκά Νερά: «Έπνιγε την Καρολάιν επί πέντε λεπτά»! Η ανατριχιαστική περιγραφή του συζυγοκτόνου – Κατηγορούμενος και για κακοποίηση της 11 μηνών κόρης του;

admin

Σε μόνιμο σκοτάδι και λήθαργο -55 βαθμών Κελσίου!

admin
elGreek