Αξίζει να Διαβάσεις Κοινωνικά

Η ιστορία του διάσημου γιατρού που άφησε έγκυες δεκάδες, ανυποψίαστες γυναίκες – Μπορεί να έχει εκατοντάδες παιδιά [εικόνες & βίντεο]

Δεκάδες, ακόμη και εκατοντάδες παιδιά μπορεί να απέκτησε στη ζωή του ένας γνωστός γυναικολόγος στις ΗΠΑ, που άφηνε έγκυες ανυποψίαστες γυναίκες, σύμφωνα με ένα νέο ντοκιμαντέρ.

Όταν η Γουέντι Μπαμπστ κοιτάζει το πρόσωπό της στον καθρέφτη, μερικές φορές δεν αισθάνεται καλά με αυτό που βλέπει, με αποτέλεσμα να σκέφτεται ακόμη και την πλαστική.

Ο πόνος ξεκίνησε όταν αποφάσισε να κάνει ένα τεστ DNA το 2018. Τότε ήταν που η πρώην αστυνομικός συνειδητοποίησε ότι δεν μοιάζει καθόλου με τον στρατιωτικό πατέρα της που πάντα πίστευε ότι ήταν ο μπαμπάς της –αλλά με τον «δότη σπέρματος» της μητέρας της.

Ο βιολογικός της πατέρας είναι ο δρ Κουίνσι Φόρτιερ, ο ειδικός σε θέματα γονιμότητας που έγινε πρωτοσέλιδο όταν αποκαλύφθηκε πως ήταν ο δότης σπέρματος σε ασθενείς του -συμπεριλαμβανομένης της μητέρας της Μπαμπστ- κατά τη διάρκεια 40 ετών.

Εκφράζοντας την αηδία της για τον γιατρό από τη Νεβάδα στο «Baby God», ένα ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο που θα προβληθεί την Τετάρτη στο HBO, η Μπαμπστ δηλώνει: «Θέλω να αλλάξω τη μύτη μου γιατί αυτό το τέρας ζει μέσα μου». Η 54χρονη δήλωσε στη New York Post πως σκέφτεται να προβεί σε πλαστική επέμβαση, εξηγώντας πως τα συναισθήματά της για τον γιατρό είναι «περίπλοκα». «Δεν μπορώ πραγματικά να τον μισήσω γιατί δεν θα υπήρχα χωρίς αυτόν», είπε.

Η Γουέντι Μπαμπστ ανακάλυψε το 2018 ότι ο πατέρας της δεν ήταν ο βιολογικός
Η Μπαμπστ, που ζει στο Πόρτλαντ, είναι μέλος μιας κοινωνίας των ετεροθαλών παιδιών του Φόρτιερ, με τη λίστα να μεγαλώνει κάθε μήνα. «Πολλοί ανακαλύπτουν ότι είναι παιδιά του Φόρτιερ μετά από τεστ που κάνουν την Ημέρα της Μητέρας, την Ημέρα του Πατέρα ή την Black Friday όπου πωλούνται οικονομικότερα διάφορα τεστ DNA», είπε η Μπαμπστ.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 24 άνδρες και γυναίκες που ανακάλυψαν ότι είναι παιδιά του
Μέχρι στιγμής, υπάρχουν 24 άνδρες και γυναίκες από όλες τις ΗΠΑ, με ηλικίες από 30 έως 70 ετών, που είναι παιδιά του. Σχεδόν όλοι σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν την αλήθεια για το ποιος είναι ο βιολογικός τους πατέρας, μετά από τεστ DNA που έκαναν.

Οι εντυπωσιακές πληροφορίες αποκάλυψαν επίσης μυστικά σχετικά με τις μηχανορραφίες του γυναικολόγου, που κάποτε επαινέθηκε ως θαυματουργός για την ικανότητά του να βοηθά τις γυναίκες να συλλάβουν. Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει επίσης μια συγκλονιστική ιστορία στη δική του οικογένεια.

Γιατροί χρησιμοποιούσαν το δικό τους σπέρμα για να «βοηθήσουν» μια γυναίκα να συλλάβει
Η σκηνοθέτης του «Baby God», Χάνα Όλσον, δήλωσε στη New York Post ότι ο Φόρτιερ ήταν ένα «ακραίο» παράδειγμα ενός «διαδεδομένου φαινομένου» στη βιομηχανία γονιμότητας που πιθανότατα συνεχίστηκε στη δεκαετία του 1980. «Με ή χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση των ασθενών, οι γιατροί χρησιμοποιούσαν το δικό τους σπέρμα για να “βοηθήσουν” μια γυναίκα να συλλάβει. Δεν μπορούσαν να προβλέψουν το μέλλον και την ευκολία με την οποία οι άνθρωποι μπορούν πλέον να αναλύσουν το DNA τους».

Μερικοί ειδικοί, ιδιαίτερα κατά τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, συνδύαζαν το δικό τους σπέρμα με δείγματα από τον σύζυγο μιας γυναίκας, σε μια πρακτική γνωστή ως «ανάμειξη σπέρματος». Η ιδέα ήταν προφανής: Εάν το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα ευτυχισμένο, υγιές μωρό, ποιος θα νοιαζόταν;

Η μητέρα της Μπαμπστ, η Κάθι Χολμ, 77 ετών, εξεπλάγη όταν η Γουέντι αποκάλυψε πως ο σύζυγός της δεν ήταν ο βιολογικός πατέρας της. Όμως, όταν η Γουέντι μεγάλωνε, η μητέρα της αναρωτιόταν γιατί δεν είχε μοιάσει καθόλου στον πατέρα της.

Η μητέρα της Μπαμπστ Κάθι Χολμ με την κόρη της. Δεν είχε ιδέα πως ο σύζυγός της δεν ήταν ο βιολογικός πατέρας του παιδιού της
Ως κάποια που παντρεύτηκε νέα αντί να πάει στο πανεπιστήμιο, είπε πως δεν μπορούσε να καταλάβει από πού πήρε η Γουέντι την εξυπνάδα της. «Ήμασταν μέτριοι» αναφέρει στο ντοκιμαντέρ.

Η Χολμ ήταν 22 ετών το 1966 όταν γνώρισε τον 54χρονο τότε Φόρτιερ στο Νοσοκομείο στο Πιος της Νεβάδα. Τον εμπιστεύτηκε πως έκανε αυτό για το οποίο είχε πληρωθεί: να χρησιμοποιήσει μια σύριγγα για να την γονιμοποιήσει με σπέρμα από τον σύζυγό της. Η Χολμ μάλιστα, θυμάται την εμπειρία της και την περιγράφει στο ντοκιμαντέρ. «Ο γιατρός μπήκε και βγήκε από το εξεταστήριο δύο ή τρεις φορές. Είχα σκεφτεί τότε γιατί το κάνει αυτό» λέει.

Όπως εξηγεί η σκηνοθέτης, εκείνες τις ημέρες χρησιμοποιούνταν μόνο φρέσκο σπέρμα για την διαδικασία. Μετά την κρίση του AIDS στα μέσα του 1980, τα δείγματα άρχισαν να ελέγχονται και να καταψύχονται.

Ένα από τα πρώτα «θύματά« του -Μια γυναίκα που πήγε να την εξετάσει για πιθανή μόλυνση και την άφησε έγκυο
Ο Φορτιέρ εξασκούσε την τεχνική του αυτή από το 1948. Τότε χρησιμοποίησε το σπέρμα του στην Ντόροθι Ότις, μια νιόπαντρη που τον συμβουλεύτηκε για μια υποψία μόλυνσης – όχι γιατί ήθελε να συλλάβει παιδί. Έφυγε από το γραφείο του χωρίς να γνωρίζει ότι είχε μείνει έγκυος στον γιο της Μάικ, τώρα 71 ετών και συνταξιούχο συγγραφέα τεχνολογίας από το Μαρικόπα της Αριζόνα. Ο Μάικ ερευνούσε τις υποτιθέμενες ρίζες του με τους ιθαγενείς της Αμερικής, όταν έμαθε τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA το 2017.

Η Ντόροθι Ότις έγινε μητέρα σε νεαρή ηλικία, αφότου πήγε στον Φόρτιερ για μια πιθανή μόλυνση
Ο Ότις δήλωσε στην New York Post πως θρηνεί την «απώλεια μέρους της ταυτότητάς του». Επιπλέον, είναι εξοργισμένος για την μητέρα του, 94 ετών σήμερα, η οποία παραδέχτηκε ότι δεν ήταν έτοιμη να γίνει μητέρα τόσο μικρή και αναγκάστηκε να εγκαταλείψεις τις σπουδές της για τον γιο της.

Η Μπαμπστ όμως, μιλώντας στο ντοκιμαντέρ, κάνει λόγο για το σύμπλεγμα της ανωτερότητας. «Με ενοχλεί να πιστεύω ότι αυτοί οι γιατροί πίστευαν ότι ήταν πιο έξυπνοι από τους ασθενείς τους» είπε. «Ήταν κάτι του τύπου: Μην κοιτάς πίσω από την κουρτίνα κυρία μου, όσο εγώ θα φτιάχνω ένα μωρό για σένα. Η μητέρα μου ήθελε μια οικογένεια με τον άντρα που αγαπούσε».

Ο Ότις τελικά συμφιλιώθηκε με την ιδέα πως ο Φόρτιερ του έδωσε ζωή. «Η άποψή μου για το όλο πράγμα άλλαξε λίγο όταν κοίταξα το εγγόνι μου και το πόσο χαρούμενη είναι η κόρη μου στον γάμο της».

Η σκοτεινή πλευρά του γυναικολόγου
Το ντοκιμαντέρ όμως παίρνει μια πιο σκοτεινή στροφή, με την εισαγωγή του 55χρονου Τζόναθαν Στένσλαντ, ενός οικοδόμου από την Μινεσότα. Ο υιοθετημένος γιος ενός λουθηρανού πάστορα και μιας νοσοκόμας, απολάμβανε μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Αλλά σε ηλικία 17 ετών, αποφάσισε να εντοπίσει την βιολογική του μητέρα. Το όνομά της ήταν Κόνι Φόρτιερ και ήταν μόλις 18 χρόνια μεγαλύτερή του.

Δύο από τα πολλά παιδιά του γυναικολόγου: Τζόναθαν Στένσλαντ (αριστερά) και Μάικ Ότις (δεξιά)
«Μου τηλεφώνησε λίγο πριν από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 1992 και ήρθε να με επισκεφθεί» δήλωσε ο Στένσλαντ. «Ακόμα και τότε, είχα την αίσθηση πως υπήρχε κάποιο είδος σκοτεινής σκιάς για το ποιος ήταν ο πατέρας μου».

Ανακάλυψε ότι ο «δωρητής» ήταν ο Φόρτιερ, ο υιοθετημένος πατέρας της Κόνι, μέσω μιας σειράς επιστολών στις οποίες εξήγησε ότι δεν είχε κάνει σEξ πριν από την εγκυμοσύνη της. «Υπήρχε μια τρελή ιστορία για τον Κουίνσι πως της έδινε μια εξέταση και αναμίγνυε μερικές μπατονέτες» αναφέρει ο Στένσλαντ. «Ο γιατρός προσπάθησε να πει ότι υπήρχε η πιθανότητα να ήταν μια παρθενογένεση».

Κατηγορίες για σEξουαλική κακοποίηση των παιδιών του
Πλημμυρισμένος από περιέργεια, ο Στένσλαντ συνάντησε τον Φόρτιερ στο Λας Βέγκας. «Είχε μυς όπως κι εγώ – όπως κι ο Ποπάϋ – και ήταν ξεκάθαρο πως μοιραζόμασταν το ίδιο DNA» είπε. Οκτώ χρόνια αργότερα, ο Κουίνσι Φόρτιερ τζούνιορ υπέβαλε μήνυση εναντίον του πατέρα του, τότε 87 ετών. Ισχυρίστηκε ότι είχε κακοποιηθεί σEξουαλικά από αυτόν μεταξύ τριών και 14 ετών και πως είχε δει τον πατέρα του να κακοποιεί τα αδέρφια του και άλλα παιδιά.

Το 2002, το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του γιου. Η ετυμηγορία έλαβε χώρα έναν χρόνο αφότου ο Φόρτιερ ήρθε σε συμφωνία με μία γυναίκα με το όνομα Μαίρη Κράντοκ, που τον μήνυσε επειδή φέρεται να την άφησε έγκυο δύο φορές με το σπέρμα του, με αποτέλεσμα να γεννήσει ένα αγόρι και ένα κορίτσι την δεκαετία του 1970.

Σε συνέντευξή του στο ντοκιμαντέρ, ο 67χρονος Κουίνσι τζούνιορ, χαρακτηρίζει τον πατέρα του «τρελό» και «διεστραμμένο» και λέει ότι δεν θα εκπλαγεί εάν υπάρχουν «εκατοντάδες» αδέρφια. Συνεχίζει ωστόσο να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς του για κακοποίηση. «Ο πατέρας μου μας κακοποίησε όλους.Η πιο ευτυχισμένη μέρα στην ζωή μου ήταν όταν τον είδα νεκρό σε φέρετρό του. Τότε ήξερα ότι ήμουν ασφαλής».

Ο Φορτιέρ πέθανε το 2006, 15 χρόνια αφότου χαρακτηρίστηκε «Γιατρός της Χρονιάς στη Νεβάδα». Στην νεκρολογία του αναφέρονταν τα 8 παιδιά του, 15 εγγόνια και 4 δισέγγονα.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/stories/giatros-afise-egkyes-dekades-gynaikes

Related posts

10 πράγματα που συμβαίνουν όταν περνάει ο έρωτας και μένει η αγάπη

elenh fatsh

Κορονοϊός: Η φωτογραφία μίας εντατικολόγου λίγο πριν μπει στο «πεδίο της μάχης» (pic)

admin

Ξέσπασμα Καρανίκα: «Απαγορεύεται η συνάθροιση 4 ατόμων. Στη χούντα επιτρέπονταν μέχρι 5»

elenh fatsh
elGreek