Αξίζει να Διαβάσεις Ιστορίες ζωής Μητρότητα

Η ηρωίδα μάνα που έκανε επιστήμονα τον γιο της με εγκεφαλική παράλυση

Όταν η Zou Hongyan απέκτησε τον μοναχογιό της, το 1988, κάποιες τρομερές επιπλοκές στον τοκετό τον άφησαν ανάπηρο εφ’όρου ζωής, με εγκεφαλική παράλυση.

Οι γιατροί, στην επαρχία Hubei της Κίνας, την παρότρυναν να τον εγκαταλείψει σε κάποιο ίδρυμα -άποψη που συμμερίστηκε και ο τότε άντρας της, καθώς πίστευαν ότι η ζωή του θα είναι δυστυχισμένη και χωρίς καμία ελπίδα. Η Zou, ωστόσο, απέρριψε τους ισχυρισμούς τους, πήρε διαζύγιο από τον πατέρα του παιδιού και έκανε σκοπό της ζωής της να φροντίσει και να υποστηρίξει το μικρό της αγοράκι, χωρίς τη βοήθεια κανενός.

Η Zou έκανε ταυτόχρονα 3 δουλειές, για να συντηρήσει τη μικρή της οικογένεια, μεταξύ των οποίων εκπαίδευση και πωλήσεις ασφαλειών, ενώ έπαιζε συχνά με τον γιο της παιχνίδια που ενίσχυαν τη λειτουργία του εγκεφάλου του, προκειμένου να ερεθίζει τις αισθήσεις του και να δημιουργεί βάσεις στη νοημοσύνη του. Τον έμαθε ακόμα, πώς να χρησιμοποιεί τα τσοπ-στικς (τα κινέζικα μαχαιροπίρουνα), παρόλο που τα δάχτυλά του μετά βίας μπορούσαν να ανοίξουν και να πιάσουν κάτι. «Δεν ήθελα να νιώθει ντροπή για τα σωματικά του προβλήματα», είπε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα South China Morning Post. «Επειδή οι δυνατότητές του ήταν κατώτερες σε πολλούς τομείς, ήμουν πολύ αυστηρή μαζί του, προκειμένου να δουλέψει σκληρά και να ξεπεράσει πολλές δυσκολίες».

Έπειτα από 29 χρόνια, το ίδιο αυτό αγόρι -ο Ding Ding- είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Πεκίνου με πτυχίο στις περιβαλλοντικές επιστήμες και τη μηχανολογία, ενώ πρόσφατα έγινε και φοιτητής Νομικής στο Harvard.

Ούτε να φανταστούμε δεν μπορούμε πόσο περήφανη πρέπει να είναι αυτή η ηρωίδα μάνα για τη συγκλονιστική πρόοδο του γιου της και πόσο ευγνώμων πρέπει να της είναι ο Ding Ding για την τρομερή της στήριξη.

Οι παρακάτω φωτογραφίες ξετυλίγουν την απίστευτη ιστορία της ζωής τους:

Πηγή : mama365.gr

Related posts

Ιταλίδα influencer 55 ετών, με γκρίζα μαλλιά κάνει θραύση στο Tik Tok -Δίνει tips στις γυναίκες άνω των 50

elenh fatsh

Ακραίο ατύχημα για την Αθηνά Ωνάση – Την πέταξε κάτω το άλογο! Φωτογραφίες ντοκουμέντο

elenh fatsh

Μωράκι γεννήθηκε με ένα σημάδι σε σχήμα καρδιάς και όλος ο κόσμος το έχει λατρέψει

admin
elGreek