Αξίζει να Διαβάσεις Απόψεις

Έλον Μασκ: Έρχονται εμφυτεύσεις τσιπ σε εγκεφάλους ανθρώπων μέσα στο 2021

Έλον Μασκ: Έρχονται εμφυτεύσεις τσιπ σε εγκεφάλους ανθρώπων μέσα στο 2021

Εντός του 2021 ενδέχεται να είναι εφικτές οι εμφυτεύσεις τσιπ σε εγκεφάλους ανθρώπων, σύμφωνα με τον Έλον Μασκ.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Έλον Μασκ σχεδιάζει την εμφύτευση τσιπ σε ανθρώπινους εγκεφάλους. Ο CEO της Tesla και της SpaceX, δοκίμασε τα συστήματα της Neuralink τον περασμένο χρόνο, και πιο πρόσφατα, εμφύτευσε ένα τσιπ σε πίθηκο, ο οποίος με τη βοήθεια μικροσκοπικών καλωδίων, μπορεί να παίζει video games.

Πλέον ο Μασκ, μέσα από έναν διάλογο στο Twitter, αποκάλυψε πως προτίθεται να προχωρήσει σε εμφυτεύσεις τσιπ στους ανθρώπινους εγκεφάλους εντός της χρονιάς «εάν τα πράγματα πάνε καλά».

Χρήστης του Twitter, που έμεινε παράλυτος από τους ώμους και κάτω μετά από τροχαίο πριν από 20 χρόνια, ότι είναι «πάντα διαθέσιμος για κλινικές δοκιμές της Neuralink».

«Neuralink εργάζεται υπερβολικά σκληρά για να εγγυηθεί την ασφάλεια των εμφυτευμάτων και βρίσκεται σε στενή επαφή με τον Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Αν τα πράγματα πάνε καλά, ίσως καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους αργότερα μέσα στη χρονιά», απάντησε ο Μασκ.

O Μασκ ευελπιστεί πως με τη διεπαφή θα αντιμετωπιστούν μία σειρά από νευρολογικές παθήσεις, όπως το Αλτσχάιμερ, η νόσος του Πάρκινσον, η άνοια και οι τραυματισμοί του νωτιαίου μυελού.

Πηγή : hairt.gr

Related posts

Στράτος Τζώρτζογλου: «Eστειλα το παιδί μου στo εξωτερικό για να γλιτώσει από το bullying στη χώρα μας»

admin

Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια των παιδιών; – Τι να προσέξετε

admin

Εγώ και οι ρόλοι μου

admin
elGreek