Αξίζει να Διαβάσεις

Αυτοί είναι οι πιο συχνοί εφιάλτες : Ποιοι είναι και ποια είναι η ερμηνεία τους .

Οι πιο συχνοί εφιάλτες : Ποιοι είναι και ποια είναι η ερμηνεία τους !Οι εφιάλτες είναι δυστυχώς ένα φαινόμενο που όλοι και όλες το έχουμε βιώσει. Είναι πολλές οι φορές που ενώ κοιμόμαστε ήσυχοι, ξαφνικά πεταγόμαστε λουσμένοι στον ιδρώτα από ένα άσχημο όνειρο, που μπορεί να μην θυμόμαστε καν!

Κι όσο κι αν λέμε στον εαυτό μας ότι ήταν μόνο ένα άσχημο όνειρο και πέρασε, οι ταχυκαρδίες που νιώθουμε εκείνη την στιγμή, μας δυσκολεύουν στο να ξανά κοιμηθούμε! Οι εφιάλτες, δείχνουν πράγματα που μπορεί να απασχολούν το υποσυνε

Μπορεί αυτά τα πράγματα να είναι μία τρομαχτική ταινία που αποτυπώθηκε στο υποσυνείδητο ή συσσωρευμένο άγχος ή μία φοβία που ούτε εμείς έχουμε συνειδητοποιήσει ότι την έχουμε. Για όποιον λόγο κι αν καταλήξουμε να δούμε έναν εφιάλτη το μόνο σίγουρο είναι, ότι δεν αποτελεί και την πιο ευχάριστη εμπειρία.

Οι Gloomy Gentlemen δημιούργησαν ένα βίντεο που μας άρεσε πολύ. Μίλησαν για τα έξι είδη εφιαλτών αλλά και για την ερμηνεία που έχουν. Εμείς αποφασίσαμε να μοιραστούμε αυτό το βίντεο μαζί σας. Το βίντεο των αγαπημένων μας youtubers υπάρχει στο τέλος του άρθρου. Διαβάστε παρακάτω:

Τι σημαίνει όταν βλέπω ότι είμαι γυμνός μπροστά σε άλλους ή ότι χάνω τα δόντια μου;

Όταν βλέπεις στον ύπνο σου ότι βρίσκεσαι γυμνός μπροστά στα μάτια των συνεργατών, των συνάδελφων ή διάφορων περαστικών είναι ένας εφιάλτης που σίγουρα τρομάζει αρκετούς. Μπορεί να μην είναι και το πιο τρομαχτικό όνειρο που θα μπορούσες να δεις, όμως όσοι το έχουν δει έχουν αντίθετη άποψη.

Και αυτό, διότι σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα, όταν βλέπεις ότι είσαι γυμνός και οι άλλοι σε κοροϊδεύουν ή σε κοιτούν περίεργα, δείχνει ότι δεν έχεις αυτοεκτίμηση και δεν αγαπάς το σώμα σου. Φανταστείτε λοιπόν πως για έναν άνθρωπο που δεν αγαπάει το σώμα του, ένα όνειρο που τον δείχνει εκτεθειμένο σε μάτια τρίτων είναι πολύ πιο τρομαχτικό από ότι φαντάζεστε.

Μπορεί σύμφωνα με την λαογραφική παράδοση, όταν βλέπεις ότι χάνεις τα δόντια σου στον ύπνο σου να είναι θάνατος, όμως σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα είναι και αυτό σημάδι κακής αυτοεκτίμησης. Τα δόντια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξωτερική εμφάνιση κάποιου.

Αν λοιπόν τα χάσουμε, κατά πάσα πιθανότητα θα χάσουμε την νεανικότητά μας και το χαμόγελό μας δε θα είναι ποτέ όπως πριν. Όταν λοιπόν ονειρεύεσαι ότι χάνεις τα δόντια σου, σημαίνει ότι φοβάσαι ότι η εξωτερική σου εμφάνιση θα αλλάξει ριζικά προς το χειρότερο.

Τι σημαίνει όταν βλέπεις ότι είσαι παγιδευμένος;

Αυτού του είδους ο εφιάλτης έχει δύο ερμηνείες. Συνήθως τέτοιους εφιάλτες βλέπουν οι άνθρωποι που πάσχουν από κλειστοφοβία. Βιώνουν λοιπόν στον ύπνο τους ότι είναι παγιδευμένοι σε έναν κλειστό χώρο χωρίς διαφυγή, διότι αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος τους.

Ένας τέτοιος εφιάλτης όμως μπορεί να σημαίνει ότι στην πραγματική σου ζωή είσαι εγκλωβισμένος σε μία κατάσταση που σου προκαλεί στεναχώρια και άγχος και δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτήν. Τοξικές σχέσεις, οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, μία δουλειά που δεν σου αρέσει.

Όλος αυτός ο εγκλωβισμός που νιώθεις στον ξύπνιο σου, ξεσπάει σαν εφιάλτης στον ύπνο σου.

Τι σημαίνει όταν σε καταδιώκουν στον ύπνο σου;

Πολλοί από εμάς έχουμε δει στον ύπνο μας έναν εφιάλτη όπου ένας άνθρωπος, ένα ζώο ή ένα τέρας μας καταδιώκει. Οι άνθρωποι που βλέπουν αυτά τα όνειρα στην πραγματικότητα νιώθουν ότι θέλουν να ξεφύγουν από μία τοξική σχέση, από ένα αυστηρό αφεντικό, από έναν αυταρχικό γονιό.

Πολλές φορές βλέπουμε αυτά τα όνειρα επειδή βιώνουμε λεκτική η σωματική β1α στην καθημερινότητά μας ενώ άλλες φορές τα βλέπουμε επειδή φοβόμαστε ότι δε θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε μερικούς ανθρώπους, όταν έρθει η στιγμή.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το τι κάνεις στον ύπνο σου για να ξεφύγεις. Αν για παράδειγμα παραμένεις κρυμμένος όσο το πλάσμα του ονείρου σε κυνηγάει, σημαίνει ότι και στην ζωή σου, κρύβεσαι από τα προβλήματα προσπαθώντας να λυθούν μόνα τους.

Αντίστοιχα αν δεις ότι προσπαθείς να σκεφτείς στρατηγικά και να παλέψεις το πλάσμα που σε καταδιώκει, σημαίνει ότι στην ζωή σου έρχεται κατάματα με το πρόβλημα.

Αν δώσεις σημασία στην συμπεριφορά που εκδηλώνεις στο όνειρο για να ξεφύγεις από την καταδίωξη, μπορεί να συνειδητοποιήσεις τι κάνεις λάθος στην πραγματική σου ζωή όσων αφορά τον χειρισμό των προβλημάτων σου.

Τι σημαίνει όταν βλέπεις ότι ο σύντροφός σου σε αφήνει;

Αυτού του είδους ο εφιάλτης, δείχνει ότι δεν έχεις αυτοεκτίμηση. Φοβάσαι ότι δεν είσαι αρκετός για να μείνει ο σύντροφός σου στο πλάι σου. Σε πολλές περιπτώσεις όμως μπορεί να φανερώνει προβλήματα στην σχέση. Προβλήματα που ξέρεις ότι σε οδηγούν στον χωρισμό αλλά δεν είσαι σε θέση να το παραδεχτείς όσο είσαι ξύπνιος.

Όταν βλέπεις νεκρά πρόσωπα στον ύπνο σου.

Όταν βλέπεις νεκρά συγγενικά σου πρόσωπα στον ύπνο σου σημαίνει ότι προσπαθείς ακόμη να ξεπεράσεις την απώλεια που σου άφησε ο θάνατός τους. Αν από την άλλη βλέπεις νεκρούς άγνωστους προς εσένα, σημαίνει ότι φοβάσαι τον θάνατο.

Άνθρωποι που έχουν θανατηφόρες ασθένειες ή σοβαρά προβλήματα υγείας βλέπουν πολύ συχνά αυτά τα όνειρα, διότι φοβούνται το τέλος που νιώθουν ότι πλησιάζει.

ταν βλέπεις ότι πέφτεις

Ένας εφιάλτης που σίγουρα τον έχουμε δει όλοι στην ζωή μας. Όταν βλέπεις στον ύπνο σου ότι πέφτεις, σημαίνει ότι στην καθημερινότητά σου έχεις άγχος και νιώθεις ότι δεν μπορείς να ελέγξεις την ζωή σου. Τέτοια όνειρα έχουν συνήθως άνθρωποι με υψηλές θέσεις, που ακόμη όμως δεν νιώθουν σιγουριά για τις επόμενες κινήσεις τους.

 

[via]

Related posts

Ο (“Αληθινός”) Άγιος Βασίλης μίλησε στο παιδί μου – Αυτό είναι το Καλύτερο Δώρο! (magicsanta.gr)

admin

Ιταλίδα influencer 55 ετών, με γκρίζα μαλλιά κάνει θραύση στο Tik Tok -Δίνει tips στις γυναίκες άνω των 50

elenh fatsh

Μαμάδες μονογονείς, αυτό είναι για εσάς

admin
elGreek