Αξίζει να Διαβάσεις Υγεία

Αξιέπαινη παραδοχή Γουργουλιάνη για το μέγα σφάλμα με τα εμβόλια

«Ναι, κάναμε λάθος»

Καθηγητής Πνευμονολογίας του ΠΘ και πρώην Πρύτανης, ο κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, μίλησε στο Ράδιο Ένα και στον Δημήτρη Καρεκλίδη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους εμβολιασμούς των άνω των 60 ετών και την καθημερινή εικόνα που συναντάει στην Πνευμονολογική κλινική.

«Τον Νοέμβριο είχαμε ένα κύμα έντονο και με μικρότερη διάρκεια, το κύμα του Μαρτίου είχε μεγαλύτερο εύρος και μικρότερη ένταση και τώρα είμαστε σε ένα κύμα διαρκείας, που ξεκίνησε Αύγουστο και σέρνεται, χωρίς μεγάλη ένταση έως σήμερα. Μπαίνουμε σε μια φάση ενδημική της νόσου, ζούμε δηλαδή με τον κορωνοϊό. Εάν αυτό το κύμα μηδενίσει κι έρθει ένα μικρότερο και πλατύτερο που θα φτάσει μέχρι το καλοκαίρι είναι ένα πιθανό σενάριο.

Υπάρχουν όμως και ανεμβολίαστοι, που είναι μεγάλοι σε ηλικία, άνω των 60 ετών, ανεμβολίαστοι και αρνητές, που εισέρχονται στο Νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση. Μένουν στο σπίτι πολλές ημέρες, χωρίς βοήθεια, γιατί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός, ή δεν πιστεύουν στο εμβόλιο. Μπαίνουν στο Νοσοκομείο και αρκετοί από αυτούς χρειάζεται να διασωληνωθούν.

Αξιέπαινη παραδοχή Γουργουλιάνη για το μέγα σφάλμα με τα εμβόλια

 

“To πρόβλημα είναι οι άνω των 60 και όχι τα παιδιά”

Εγώ που ως στάση ζωής δεν είμαι υπέρ της υποχρεωτικότητας, πλέον αρχίζω και το σκέφτομαι, μήπως πρέπει να είχε γίνει υποχρεωτικός στους άνω των 60 ετών», ανέφερε ο καθηγητής.

Μάλιστα ο κος Γουργουλιάνης δε δίστασε να παραδεχτεί ένα από τα σημαντικά λάθη που έγιναν στη στρατηγική ενημέρωσης των πολιτών για τον εμβολιασμό με τα νέα σκευάσματα:

«Κάναμε λάθος. Μεταθέσαμε το πρόβλημα εμβολιασμού στους νέους. Οι νέοι δεν χρειάζονται κάποια παρότρυνση. Το έκαναν το εμβόλιο γιατί θέλουν την πραγματική ζωή. Αντί να κάνουμε την εκστρατεία μας στους 60 ετών και άνω ασχοληθήκαμε με τα παιδιά. Το πρόβλημά μας είναι οι μεγάλοι», παραδέχτηκε ο καθηγητής.

[via]

Related posts

Τα «αθώα» συμπτώματα που δείχνουν ότι τα νεφρά έχουν πρόβλημα με το νερό!

admin

Ισπανός έμαθε να μιλάει άπταιστα ελληνικά από το μηδέν και κάνει θραύση στο TikTok

admin

Δίδαξε ήθος η Μαρία Σάκκαρη: «Κουράστηκε το παιδί με την ομπρέλα, θα πονάει το χέρι του. Κρίμα είναι»

admin
elGreek