Αξίζει να Διαβάσεις Επικαιρότητα Κόσμος Υγεία

Άλμπερτ Μπουρλά: «Θέμα εβδομάδων» να αρχίσει ο εμβολιασμός στις ηλικίες 12-16 ετών

Άλμπερτ Μπουρλά: «Θέμα εβδομάδων» να αρχίσει ο εμβολιασμός στις ηλικίες 12-16 ετών

Μιλώντας σε ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer διεμήνυσε ακόμα ότι ως το τέλος της χρονιάς θα έχει εγκριθεί ο εμβολιασμός και για μαθητές του Δημοτικού

Το εμβόλιο θα μπορεί να χορηγηθεί σε παιδιά 12 έως 16 ετών «μέσα στις επόμενες εβδομάδες» , εφόσον λάβει την έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές, είπε ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά στo ισραηλινό «Κανάλι 12».

Ο κ. Μπουρλά τόνισε επίσης ότι, μόλις ληφθεί η έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, ο εμβολιασμός των παιδιών κάτω των 16 ετών θα ξεκινήσει άμεσα ενώ τα μικρότερα παιδιά θα εμβολιαστούν έως το τέλος του έτους. Όπως είναι γνωστό, η Pfizer έχει ξεκινήσει κλινική έρευνα σε 2000 παιδιά ηλικίας από 12 έως 16 ετών – και προσδοκά να λάβει επείγουσα έγκριση για την χρήση του εμβολίου της και για αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στο Ισραήλ χορηγήθηκε το εμβόλιο των Pfizer/BionTech σε 600 παιδιά ηλικίας από 12 έως 16 ετών τα οποία πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και επομένως θεωρούνται υψηλού κινδύνου , εφόσον νοσήσουν με κορωνοϊό. Όπως ανακοινώθηκε από τις ισραηλινές Αρχές, το εμβόλιο αποδείχθηκε ασφαλές – καθώς δεν παρουσιάστηκαν σοβαρές παρενέργειες.

«Εκατοντάδες παιδιά, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών που έλαβαν το εμβόλιο των Pfizer/BioNtech στο Ισραήλ δεν παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες», είχε δηλώσει την Δευτέρα υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός «Pfizer» πρόκειται να ξεκινήσει και άλλη μελέτη με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας από 5 έως 12 ετών, σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας , οι εμβολιασμοί αυτής της ηλικιακής ομάδας θα μπορούσαν να ξεκινήσoυν – αν όλα πάνε καλά – στα τέλη του 2020.

Πηγή : hairt.gr

Related posts

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις

admin

Μητέρα Δεν Αφήνει Την Κόρη Της Να Φάει Ζάχαρη. Δείτε Πώς Είναι Το Κοριτσάκι Σήμερα…

admin

Μπαλάσκας: Πολύ δύσκολο ψυχολογικά για την αστυνομία να μπουκάρει σε σπίτια Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά

admin
elGreek