Τραγικά

Πτώμα μωρού 15 μηνών εντοπίστηκε σε ακτή – Προσπάθησε με τους γονείς του να διασχίσει την Μάγχη

Πτώμα μωρού 15 μηνών εντοπίστηκε σε ακτή – Προσπάθησε με τους γονείς του να διασχίσει την Μάγχη

O Αρτίν Ιράν-Νετζάντ βρίσκοταν μέσα σε βάρκα με τους γονείς του, που έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια να περάσουν την Μάγχη και να αγγίξουν τα βρετανικά σύνορα. Δεν τα κατάφεραν ποτέ.

Ένα μωρό από το Κουρδιστάν είχε βρεθεί νεκρό σε παραθαλάσσια περιοχή της Βόρειας Νορβηγίας από την 1η Ιανουαρίου. Η εξέταση DNA επιβεβαίωσε αυτό που όλοι φοβούνταν: ήταν ο Αρτίν, ένα μωρό ηλικίας 15 μηνών που βρισκόταν σε βάρκα μαζί με τους γονείς και τα δύο αδέλφια του, πρόσφυγες όλοι τους, που αναζητούσαν τρόπο να φτάσουν στις βρετανικές ακτές.

Ο Αρτίν είχε κηρυχθεί αγνοούμενος από τις 27 Οκτωβρίου, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα, όλα τα μέλη της οικογένειας του είχαν βρεθεί νεκρά λόγω πνιγμού. Η βάρκα δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ στην προορισμό της. Το νεκρό σώμα του Αρτίν “ταξίδεψε” μια απόσταση 900 μιλίων και το Καρμόϊ της Νορβηγίας έμελλε να γίνει ο τελευταίος προορισμός του.

Νορβηγία: Πτώμα μωρού 15 μηνών βρέθηκε σε ακτή - Προσπάθησε με τους γονείς του να διασχίσει την Μάγχη

Οι επιζώντες συγγενείς του Αρτίν που ζουν στο Ιράκ, έμαθαν σήμερα πως το παιδί τους, το τελευταίο μέλος μιας οικογένειας που πούλησε κυριολεκτικά ότι είχε και δεν είχε, ώστε να δώσει 21.000 λίρες σε άτομα πέρα από το νόμο,για να τους περάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν νεκρό.

Ο Αρτίν και οι γονείς του ταξίδεψαν με ένα σκάφος τουριστικών περιηγήσεων -που χωρούσε 18 άτομα – μαζί με άλλους 20 συνεπιβάτες. Το τέλος τους ήταν μαρτυρικό.

Το πτώμα του Αρτίν αναμένεται να μεταφερθεί σε πόλη Σαρντάστ του δυτικού Ιράν, για να ταφεί από τους συγγενείς του, πιθανότατα δημοσία δαπάνη, καθώς χρήματα δεν υπάρχουν ούτε για την ταφή.

Στην Αγγλία μέσω θαλάσσης περνούν τα σύνορα τουλάχιστον 1.000 πρόσφυγες κάθε εβδομάδα, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά. Η αστυνομία επιβεβαιώνει κυνικά, πως τα πτώματα προσφύγων που ξέβρασε το κανάλι της της Μάγχης μόνο την περασμένη Κυριακή, ανέρχονται στα 89.

Η οικογένεια του Αρτίν εικάζεται πως ταξίδεψε αρχίκα προς την Τουρκία, στη συνέχεια με φορτηγό οδικώς, βρέθηκε στην Γαλλία κι από εκεί αφού προσπάθησαν δύο φορές να πάρουν το τρένο για την Αγγλία, απέτυχαν. Τα μηνύματα που έστελναν μέσω κινητού οι γονείς του Αρτίν, έλεγαν πως τους ζητούνταν έξτρα χρήματα από οδηγούς φορτηγών, ώστε να τους περάσουν στην Αγγλία, κρυμένους στα εμπορεύματα τους. Δεν είχαν. Η μοναδική επιλογή για να φτάσουν στον προορισμό τους ήταν το καραβάκι, αυτό που ποτέ δεν έριξε άγκυρα ποτέ. .

Πηγή : news247.gr

Related posts

Ασύλληπτη Τραγωδία: Νεκρός ο Γιαννάκης που τραυματίστηκε σε τροχαίο με το ποδήλατό του

admin

Πέθανε από κορωνοϊό ο γιατρός Κώστας Τσιτουρίδης σε ηλικία 63 χρονών – Διευθυντής του ακτινολογικού στο «Αγιος Παύλος»

admin

Μαμά έκανε τη 2ετών κόρη της μοντέλο για μέικ-απ και προκάλεσε στο παιδί δερματίτιδα

admin
elGreek